Ni gillar listor

Tänkte göra en lista med mina mattips! Alltså inte tips om mattor, utan mat. Mat-tipsssssssss. Var tvungen att säga det högt med alla S så nu kom det saliv på skärmen. 
 
  • BRÖD - Möglar så jävla snabbt. Hinner knappt öppna innan möglet smugit sig in. Vi äter inte bröd varje dag, men vill ändå ha den här polarbröd fullkorn som jag bara sett i storpack på vårt Maxi? Så jag delar upp det i 3 påsar, två av de fryses ner. När vi hunnit äta upp första påsen tinar vi upp nästa! Frysning stoppar liksom bäst-företiden om ni inte visste. Nu vet ni. Varsågod. Nu kommer ni börja frysa allt. 
  • KÖTT - Här VILL man köpa storpack då kg-priset alltid är billigast så. Men även kött går ut! Vi brukar köpa blandfärs (svensk så klart!) typ 1,5 kg & dela upp i 3 plastpåsar. Platta till köttet & frys in. Tinar snabbare om det är utplattat än ihopknökat till en klump.
  • TINA UPP - Jobbigt när man impulsbestämmer middag & inte har något upptinat. Häll varmt/ljummet vatten i en bunke & i med köttet så tinar det snabbare! 
  • BLANDA UT - Ken äter extremt jävla mycket mat. Hans muskler behöver dubbelt så mycket som en normal människa. Det blir dyrt när han bara vill ha kött dessutom! Så när jag lagar t. ex. köttfärssås har jag alltid i en massa annat som fyller ut som champinjoner, rivna morötter, vitkål etc. Både godare, billigare & mättande!
  • VEGETARISKT - Vi äter för mycket kött. Inte bara jag & Ken, utan svenskar i allmänhet! Även om Ken & jag lätt står för 30% av köttkonsumtionen. Vi älskar kött. Men försöker skärpa mig nu, upptäckte rätt nyligen att bönor & linser innehåller extremt mycket protein! Speciellt sojabönor som innehåller mest protein, mer protein per 100 g än t. ex. kyckling! Hur sjukt? Varför har ingen sagt detta till mig tidigare? Så istället för kyckling eller köttfärs byter jag ut det mot exempelvis sojabönor (går att köpa konserverade, råa tar ca 12 h att tillaga.)
  • KYLA - Ha det kallt i kylen, speciellt på sommaren! Vi har vår kyl nästan på lägsta temperaturen. Allting håller mycket längre efter bäst före-datumet. Jag har använt grädde som varit nästan 2 veckor gammalt utan problem! Man ska inte stirra sig blind på bäst före-datum. Slängs alldeles för mycket mat av folk som tror att allting möglar så fort det gått en dag över. Bäst före betyder dessutom inte att det nödvändigtvis blir dåligt efter datumet, bara att de kan garantera bra hållbarhet fram tills det datumet. Hur man förvarar det & i vilken temperatur gör stor skillnad!
  • FULLKORN - Köp mat som mättar. Köp inte vitt ris, vanlig spagetti utan välj istället fullkorn & t. ex. fullkornsbulgur som är mättande & sjukt billigt! Folk som är studenter behöver inte leva på nudlar, det mättar inte ens? Jag ÄLSKAR nudlar men har typ slutat käka det för blir hungrig 1 timme senare igen. Onödig mat. Gillade inte fullkorn när jag var yngre för växte upp på ljus mat, tyckte allt fullkornsgrejs var strävt. Sen blev jag äldre, hade en period utan kolhydrater. Efter den perioden äter jag allt i fullkorn, är nöjd bara jag får äta spagetti, bulgur etc. LCHF är inte min grej, även om jag kan välja bort kolhydrater ibland bara för att. It makes me round. 
Detta är saker jag lärt mig under mitt 25-åriga liv. Om mat. Har dessutom börjat köpa mycket ekologiskt, så mycket jag bara kan! Kostar bara några kronor extra & man slipper all besprutningsskit det oekologiska dragit på sig. No more anabolacitroner in this house! Hur sexiga de än ser ut... Ett tips till om man har katt är att kika i kattlådan då & då, ibland växer där nämligen korv! Känner mig som pojken med guldbyxorna fast... tjejen med the golden litterbox.
 
HAHA!!! Rolig jag är.
 
XXX
Medan jag skrev det här inlägget har den här sexiga katten legat bakom mig & hunnit putsa hela sin kropp.
The korvmaker.
Min lilla, lilla säl.

Kommentarer
Kommentarer uppskattas alltid! Och lägg på minnet att du är aldrig 100% anonym.

Thank you, fjuns!

Lämna en åsikt om mitt inlägg här:

Ditt Namn tack:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

Din URL/Bloggadress:

Bring it on:

Follow Jenize
Trackback
RSS 2.0